ПОД ТЕПЕТО има нов епизод!

Гледай сега!
АктуалноКриминалеНовини

Гимназист от Пловдив е със счупена ръка, след агресия в училище

Докато го карат да скача високо, двама съученици го препъват

Счупена ръка, операция и импланти – това са последствията от на пръв поглед невинна шега между съученици. Пострадалият тийнейджър бил предизвикан от двама свои връстници в междучасието да скочи високо. Докато той е във въздуха, те го спъват, той пада и си чупи ръката. Докато „майтапът“ трае, друг съученик на Георги от Професионалната гимназия по архитектура, строителство и геодезия „ Арх. Камен Петков“ снима клип. Случката се разиграва в класната стая на 24 януари. После клипът е качен всоциалните мрежи.

Детето се обажда на майка си в петък в 11 да дойде в училище, защото се е случил инцидент. Посрещат я директорът и класната, като я насочват към спешното отделение. Оказва се, че Георги не е знаел, че го снимат, нито е очаквал да го ритнат. Групата е приемала случилото се като игра.

През това време ОД на МВР – Пловдив се самосезира и по случая незабавно започва проверка от Шесто Районно управление. Пред разследващите в понеделник, двамата инициатори разказват, че са видели подобен клип в социалните мрежи и решили, че могат да го приложат и те. Никой от тях не си е дал сметка, че може да се стигне до травми и последствия.

За резултатите от полицейската проверка е уведомена Районна прокуратура – Пловдив. В рамките на днешния ден предстои докладването на всички събрани материали по случая, уточниха от Пресцентъра на ОД на МВР.

От училището са предприели необходимите процедурни действия. Уведомено е Регионалното управление по образование. Проведен е съвет, следват уведомителните процедури към Агенцията по закрила на детето, по Закона и по Наредбата за приобщаващото образование. Имало е и извънреден инструктаж по безопасност и Правилника за вътрешния ред на училището.

Очаква се всеки момент психолози да започнат работа с класа и пострадалото момче. Предстоят разговори на социалните работници с двамата ученици, както и решение на Педагогическия съвет дали ще бъдат преместени в друго училище.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина